Takket være rabarbers fremragende næringsstofprofil inkluderer nogle af dens største fordele forbedret fordøjelse, stærkere knogler og nedsat betændelse. Det kan også hjælpe med at bekæmpe frie radikaler, afværge hjernesygdomme og lindre forstoppelse.
Rabarber har længe været brugt i kinesisk medicin for dets helbredende egenskaber. Det menes at hjælpe med at fremme sund hud, forbedre synet og hjælpe med kræftforebyggelse. Alt dette skyldes dets antioksidantindhold.
Rabarber er lavt i kalorier, men højt i fiber og vigtige mikronæringsstoffer som vitaminer K, C & mangan. K-Vitamin spiller en central rolle i knoglemetabolismen og kan endda tilbyde beskyttelse mod osteoporose.
Rabarber kan bruges til salte og søde retter, herunder bagværk, saucer, syltetøj, juice, salater og meget mere.
Til chia budding:
2 spsk. chia frø
2½ dl kokosmælk
1 tsk vanilleekstrakt
1 spsk ristede nødder efter eget valg
Til rabarber:
1 bundt rabarberstængler
1 dl ahornsirup
1 dl rørsukker
½ tsk vanille ekstrakt
Vejledning: