Juni

Takket være rabarbers fremragende næringsstofprofil inkluderer nogle af dens største fordele forbedret fordøjelse, stærkere knogler og nedsat betændelse. Det kan også hjælpe med at bekæmpe frie radikaler, afværge hjernesygdomme og lindre forstoppelse.


Rabarber har længe været brugt i kinesisk medicin for dets helbredende egenskaber. Det menes at hjælpe med at fremme sund hud, forbedre synet og hjælpe med kræftforebyggelse. Alt dette skyldes dets antioksidantindhold.


Rabarber er lavt i kalorier, men højt i fiber og vigtige mikronæringsstoffer som vitaminer K, C & mangan. K-Vitamin spiller en central rolle i knoglemetabolismen og kan endda tilbyde beskyttelse mod osteoporose.


Rabarber kan bruges til salte og søde retter, herunder bagværk, saucer, syltetøj, juice, salater og meget mere.

Ristede rabarber chia potter

Til chia budding:

2 spsk. chia frø

2½ dl kokosmælk

1 tsk vanilleekstrakt

1 spsk ristede nødder efter eget valg


Til rabarber:

1 bundt rabarberstængler

1 dl ahornsirup

1 dl rørsukker

½ tsk vanille ekstrakt


Vejledning:

  • Hæld kokosmælk, chiafrø & ahornsirup i en skål & bland det godt. Opbevares i køleskab i 3 timer.
  • Forvarm ovnen til 180C / 350F. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  • Skær rabarberstængler i 4 cm stykker og læg dem i en skål med sukker, ahornsirup og vanilje.
  • Bland godt. Hæld på den forberedte plade. Steg i 20 minutter eller indtil sirupagtig.
  • Fjern fra varmen & afkøles helt. Hæld chia og rabarber i små glas i lag.
  • Drys nødder over samlet parfait.