Oktober

Efteråret er høstsæsonen, tid til at trække indad og samles på alle niveauer. Det er tid til at lagre energi, mad og varmt tøj, en tid til at studere. Alt i naturen trækker sig sammen og bevæger sig indad og nedad. Blade og frugter falder, frø tørre, træernes saft trækker ned i rødder. Det er også sæsonen for sorg og sørgmodighed.


Efteråret, som betragtes som en tør sæson i traditionel kinesisk medicin, kan føre til en række problemer - så som ondt i halsen, vejrtrækningsproblemer, hoste, hovedpine, søvnløshed, hyppige forkølelser, sprukne læber og forstoppelse. Mens det er vigtigt at drikke masser af væske, er det ikke nok. Fugtgivning indefra og ud med specifikke fødevarer er påkrævet.


Anbefalingerne omfatter kål, græskar, roer, pærer, granatæbler og honning. Supper og gryderetter er den optimale måde at tilberede mad på i efterårssæsonen. Denne enkle opskrift giver kroppen nødvendige næringsstoffer og varme i kølige efterårsdage.

Cremet Chili Butternut Squash Suppe

6 portioner


Ingredienser:

1 spsk. olivenolie

1 spsk. økologisk smør (valgfrit)

1 løg, hakket

1 butternut squash, skrællet uden frø (kabocha eller hokkaido squash)

2 cm langt stykke ingefær, skrællet og hakket

En lille mængde frisk rød chili

1,5 l vand

1 tsk. havsalt

Hakket frisk persille eller koriander

Tørristede græskar frø


Tilberedning:

  • Sauter løget i olivenolie og smør i 2-3 min.
  • Tilsæt squash, ingefær, chili og havsalt. Rør, indtil den er godt blandet.
  • Tilsæt vand, kog, dæk til og reducer varmen til medium i 15 minutter eller indtil det er blødt
  • Blend det i blenderen.
  • Tjene og pynt med persille og ristede frø.