September

I sensommeren overgår din krop fra de varme sommerdage til den køligere tid på året. Aftenens kølighed minder os om, at selvom vi ønsker, at sommeren kunne vare evigt, så må alle gode ting ende. Det er årstiden at nyde friske morgenvandringer i den køligere luft og begynde på nye projekter. Dette er årstiden præget af øget tørhed, både i naturen og i din krop. Denne tørhed kan også føles mere ængstelig og rastløs. Æbler, kanel, nødder er ideelle fødevarer, der hjælper dig med at falde til ro og forberede din krop til koldere måneder fremover. Denne enkle opskrift giver din krop næringsstoffer, den har brug for, og vil støtte dig gennem sæsonændringen i september.

Æbler med hjemmelavet mandelsmør

  • 3 kopper mandler


  • Hæld mandlerne i en stor blender udstyret med et "s" knivblad, og blend dem indtil de er cremet. Stop af og til og skrabe siderne fri, men processen vil tage op til 25 minutter. Mandlerne vil først ligne mel med klumper, så dannes en kugle, der bevæger sig rundt i blenderen, så bliver det til et kornet mandelsmør før det bliver silkeblødt. Så vær tålmodig!

  • Når det er helt glat og cremet, skal du hælde mandelsmøret over i et glas og opbevare det i køleskabet. Mandelsmøret uden tilsætningsstoffer holder normalt mindst en måned i køleskabet, men sørg for at kontrollere for tegn på om det er ved at blive dårligt (såsom skimmel, dårlig lugt eller bitter smag) hver gang du bruger det.